HTML

FCN West-Balaton

A keszthelyi hattrick-csapat híroldala.

Friss topikok

  • h_570: Ki kellett volna állítani azt az őstulkot, aki lehentelte Vida Szilvit! Minden máshogy alakult vol... (2011.04.18. 11:08) Hazai kudarc
  • supernowa: Köszönöm! Igyekszik a gárda teljes legénysége! sok sikert a régi, jelenlegi és új csoporttagoknak ... (2011.03.10. 11:41) Ünnep a NowArénában - feljutott az FCN!

Linkblog

Csoda a kupában!

2011.01.12. 12:16 supernowa

Emberfeletti bravúrt ért el az FCN West-Balaton gárdája: a kupa 7. fordulóját is túlélte, a jóval nevesebb Speeding Chargers csapata ellen. A végjáték valószínűleg örökre megmarad az emlékezetben, és talán nem is csak a Nyugat-Balaton partján...

Komoly felkészülés és nagy fogadkozások előzték meg az összecsapást, de mindenki tisztában volt vele, hogy a magasabb osztályú és erősebb kerettel rendelkező vendégek lesznek a kupacsata esélyesei. A "megcsinálhatjuk"-tartalmú önbizalomnövelő hangok mellé azért beékelődtek olyanok is, mint "már ez is szép, hogy idáig eljutottunk". És utóbbiban volt is igazság, hiszen a 7. kör klubrekord.

A NowArénában teljes teltház, a pályán elszánt arcok mindkét csapatból. Az FCN a legerősebb összeállításában lépett pályára, és hihetelen akarással és agresszivitással kezdett. És meg is lett az eredménye, a nemrég igazolt sztárkarmester, Nemes góljával 6 perc elteltével megszereztük a vezetést! A közönség tombol, a vendégek kissé zavarodottnak tűnnek. Aztán újabb lehetőség: Laluska, ez nincs benn sajnos. Aztán hamar rendezte sorait a Chargers, előbb átvették a kezdeményezést, majd két tetszetős támadással 3 perc alatt meg is fordították az állást...De a közönség letargia helyett még hevesebb biztatásba kezdett, és újabb alig 1 perc elteltével ismét gólt szereztük: a másik dirigens, Arláth tört be középen s lőtt magabiztosan a kapuba. 2-2 a félidő állása.

A 2. játékrészben aztán újabb cserével frissítettek a vendégek, ekkor óriási erővel jöttek. Sajnos e fölény góllá is érett, az 58. percben Petrov gólja ismét vendég vezetést jelentett. Úgy tűnt, ezzel eldől, hiszen úgy tűnt, már nincs erőnk újra reagálni. Aztán negyed órával a vége előtt Singh (aki ezúttal nem lépett pályára) és Mézga mester mindent feltett egy lapra: védő helyett még egy támadó, és láthatóan a szélsőink is feljebb léptek. Szinte 5 csatárral rohamozott a hazai alakulat, hatodikként pedig a közönség biztatott végső rohamra. "mindent bele", "harcoljatok" - zúgta a lelátó...Aztán szinte felrobbant, amikor a vége előtt 3 perccel a csereként beállt Cyriax egy gyönyörű és szemfüles mozdulattal emelt a kapuba egy lecsorgó labdát. Újra versenyben a csapat, már-már a szakadék széléről! De az igazi csoda eztán jött: ki más, mint Jörg Zitzen személyében. Már a zsebében érezte a továbbjutást a Speeding Chergers, s most, középkezdés után elveszítik a labdát, a német klasszisunkhoz pattan, aki 3 embert kicselezve tör be, s okoz felejthetelen pillanatokat a csapatnak, szurkolóknak, vezetőknek: a kispadról többen berohannak a pályára, a játékvezetők nem tudnak úrrá lenni a kitörő érzelmeken. Aztán nagynehezen újraindul a játék, de a "bárhová csak innen el" taktika 5 percig nagyon is hatásos, így a hármas sípszó újabb történelem-bejegyzést jelent. Az FCN West-Balaton a kupa 8. körébe jutott.

- Elképesztő az a taktikai fegyelem, amit játékosaim végrehajtottak végig, főként a kritikus helyzetben, hátrányban a vége előtt negyed órával, majd az a sportemberi, már-már bajtársi küzdenitudás, ami az előbb említett fegyelmen már túlmegy. Elképesztően büszke vagyok a csapatra - értékelt gyorsan Tobias Singh, majd elragadták a társak, köztük Zitzen, a mindent eldöntő gól szerzője. Mi csak jó ünneplést kívánunk a srácoknak, megérdemlik, persze a szombati bajnokira már fittnek lenni ám!

A több tízmillió forintos bevételen és a történelem-íráson kívül azt is elérte a csapat, hogy vélhetően igazi sztárcsapat érkezik majd a NowArénába a jövő héten. A sorsolás holnap lesz. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fcnowa.blog.hu/api/trackback/id/tr662578602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása