HTML

FCN West-Balaton

A keszthelyi hattrick-csapat híroldala.

Friss topikok

  • h_570: Ki kellett volna állítani azt az őstulkot, aki lehentelte Vida Szilvit! Minden máshogy alakult vol... (2011.04.18. 11:08) Hazai kudarc
  • supernowa: Köszönöm! Igyekszik a gárda teljes legénysége! sok sikert a régi, jelenlegi és új csoporttagoknak ... (2011.03.10. 11:41) Ünnep a NowArénában - feljutott az FCN!

Linkblog

Hosszabbításban ért véget a csoda

2011.01.20. 10:44 supernowa

A harmadosztályú élcsapat, a Csege Fc látogatott a NowArénába a Magyar Kupában legjobb 64 közé jutásért. Nem sok hiányzott az újabb történelmi tetthez, a kiesés ellenére a teltházas közönség felállva ünnepelte a csapatot.

Ünnepi volt a hangulat a mérkőzés előtt, hiszen ilyen magasságokban óriási dolog látni a West-Balatont, a város méltán kedvenc csapatát. A nagy várakozás az ellenfélnek is szólt, hiszen ilyen magasan jegyzett alakulat ellen még sosem lépett pályára az FCN, pláne nem tétmérkőzésen. Aztán elkezdődött az összecsapás, melynek első játékrésze igazi fieszta volt számunkra. Fegyelmezett hazai játék és türelmes vendégtaktika jellemezte az első perceket. Aztán jött egy hiba az ellenfél részéről, mely meglepő volt olyan tapasztalt játékosotól, mint amilyenek a Csege focistái, ám nem lepte meg gólfelelősünket, Zitzent, aki sorozatbéli 5. találatával megszerezte a vezetést! A lassan ünnepléshez szokott publikum még egy lapáttal rátéve döntögette az eddigi decibel-erősség rekordokat. De nem fogyott el a lendület: Arláth helyzeténél a vendég kapusnak kellett észnél lennie, hogy nem legyen 2-0. Aztán már ő sem segíthetett: a szöglet után elől mardt cséká, Zanyi fejezett be szemfülesen egy gyors támadást! A stadion amúgy masszív szerkezetének határait próbálgatták ekkor a szurkolók. Az első félidőben jóformán momentuma sem volt a vendégeknek.

Aztán, mint várható volt, más felfogásban érkeztek szünet után a pályára. A játékrész első negyed órájában azonban hősiesen álltuk a rohamokat, áma a 61. minutumban Dékány klasszis cselsorozata után nem volt menekvés: szépített a Csege. Aztán cserével igyekeztek frissíteni, ami eredményt is hozott, a vége előtt negyed órával egyenlíteni is sikerült a hősiesen védekező hazaiak ellen. Nálunk Singh érkezett, némi vérfrissítésnek és taktikai felelősnek, ám ezt a tempót már alig bírta szusszal a csapat. A 90 percet mégis sikerült kihúzni, így következett a hosszabbítás. Láthatóan a 11-esekre játszott ekkor már az FCN, azonban sajnos az erőtartalékok is fogyóban voltak. 8 perc után a csereként beállt, friss Lindler futotta le a védelmet, s döntötte el a továbbjutás sorsát...

Nem sok hiányzott. Ám bánkódás helyett ünnepelni kell e történelmi menetelést, a szurkolók meg is tették, felállva tapsolták és éltették a csapatot, de még a vendégek játékosai is megtapsolták az FCN West-Balatont. Ne feledjük, hogy 2 magasabb osztályú ellenfelet is búcsúztattunk, és most is másfél félidőn át jobbak voltunk. És megmaradt a veretlenségi sorozat is, hiszen a rendes játékidőben 2-2 volt az állás. E remek menetelés pedig reményeink szerint erőt ad, erőt kell adnia a bejnokság hátralévő meccseihez. Hajrá!  

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fcnowa.blog.hu/api/trackback/id/tr52599698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása